Projectinfo

project: Presentatieruimten hoofdkantoor MCB by M+R
locatie: Valkenswaard
type: interieur presentatieruimten
omvang: 250 m²
opgave: interieurarchitectuur
oplevering: 2017
opdrachtgever: MCB
ontwerper: M+R interior architecture
link: www.mplusr.eu

Toelichting project

MCB levert al 75 jaar metaal. MCB is een metaalgroothandel. De mensgerichte benadering van de organisatie staat garant voor loyaliteit en vertrouwen in de samenwerking. Gekenmerkt door een breed en diep assortiment in staal, RVS, aluminium en non-ferro. Maar bovenal biedt MCB haar relaties verbetering, innovatie, ambitie en groei: ‘Met een open en scherpe blik, dringen we door tot de kern van de business van onze partners” aldus MCB. Dat begrip zorgt voor verbinding. Alleen door deze manier van werken van MCB is het mogelijk om de dienstverlening, advisering en producten tot op de millimeter sluitend te krijgen.

MCB draagt bij aan het versterken van de duurzame concurrentiekracht
van de maakindustrie

Voor het hoofdkantoor van MCB heeft M+R interior architecture een speciale klantenruimte vormgegeven en is begin dit jaar opgeleverd. Deze bijzondere ruimte is geschikt voor ontvangst van relaties. Er is een centrale ontvangstruimte met diverse zitjes en een bar. Al de interieuronderdelen zijn gemaakt van staal; RvS of aluminium.
De klantenruimte beschikt over twee presentatieruimten die onderling te koppelen zijn middels een verplaatsbare panelen wand.
De vaste akoestische scheidingswand tussen de ontvangstruimte en de presentatieruimten is gemaakt van Corten staal. Voor het ontwerp van de wanden liet M+R zich inspireren door de prachtige sculpturale objecten van kunstenaar Richard Serra (Guggenhem Museum Bilbao). De wanden zijn zo gepositioneerd dat ze richting geven aan de ruimte en los van de bouwkundige kolommen gehouden waardoor er mooie doorkijken ontstaan. De ruimten worden ontsloten door stalen taatsdeuren geplaatst in stalen kaders. Voor de wanden zijn speciale mallen gemaakt voor het vervaardigen van de Corten staal panelen. Het staal is voorzien van een waslaag zodat het staal niet meer ‘afgeeft’.