nieuws en projecten

Projectinfo

project: particulier
locatie: hemelum
type: woonhuis
omvang: 80 m²
opgave:
oplevering: 2014
opdrachtgever:
ontwerper:

Toelichting project

pand van ruim een eeuw oud met centrale ontsluiting is aangepast met de wensen van nu.
Dit is gerealiseerd door de centrale hal open en licht te maken met glazen schuifdeuren. Zo is er een interactie aan de aangrenzende verblijfruimtes. Alle items die zijn aangepakt zijn modern en van nu, het oude is in de stijl van een eeuw terug behouden. Zo ontstaat er een prettige balans en goed contrast tussen oud en nieuw. Het vult elkaar aan en versterkt elkaar zonder elkander aan te tasten. De kleurstelling is neutraal en de materialen zoveel mogelijk natuurlijk.
Doordat de woning vrij symmetrisch is, hebben we gekozen voor een lijnenspel in de detaillering welke van de ene ruimte terugkomt in de andere ruimte. Zo is de indeling van de keuken kastenwand een basis voor de kastenwand in de zitkamer.
De kleuren en ook het lichtplan is in deze symmetrische woning in evenwicht en zoveel mogelijk gelijk aan elkaar, passend bij de functies en beleving. Het hart welke de ruimte totaal kan openen kan de ruimtes ook van elkaar afsluiten zonder dat je echt gescheiden bent van elkaar. Symmetrie, materiaalkeuzes, lichtopbrengst en een sterke detaillering vormen de kracht van dit ontwerp.