nieuws en projecten

Marktontmoeting Circulair Inkopen van Inrichting

20-04-2018

Op woensdag 16 mei 2018 organiseren Nationale Politie, Gemeenten Bronckhorst, Winterswijk, Oude IJsselstreek,  Dordrecht, Zwijndrecht, Servicecentrum Drechtsteden en Hardinxveld-Giessendam  gezamenlijk een Marktontmoeting Circulair Inkopen van losse en vaste inrichting en maatwerkmeubilair. Binnen deze gelegenheidssamenwerking staat de vraag centraal hoe we de transitie naar daadwerkelijk circulaire inrichting kunnen versnellen.

... lees verder

Nieuws van de bni-partners

05-04-2018

Kijk hier voor de laatste berichten van en over de bni-partners in de maand april 2018:

... lees verder

7 juni bni scholingsdag #2

05-04-2018

Design District 2018 wordt dit jaar weer georganiseerd in de Van Nelle Fabriek, Rotterdam, van 6 - 8 juni. bni is donderdag 7 juni aanwezig met lezingen over interieurs en erfgoed en 50 jaar interieurarchitectuur. bni leden kunnen zich gratis aanmelden voor registratie voor toegang op de beurs. 

... lees verder

School je bij in Zwolle

05-04-2018

Zin om je te verdiepen in het thema Corporeal: de steeds veranderende relatie tussen mens en ruimte? Wil je meer weten over ruimtelijk onderzoek in relatie tot de ‘healing environment’? Doe mee met de pre-Master cursus of de Summerschool die academie ArtEZ aanbiedt voor professionals (en bachelor studenten) op het gebied van Art & Design.

... lees verder

Vacatures commissieleden Bureau Architectenregsiter

05-04-2018

Het Bureau Architectenregister heeft een aantal vacatures voor haar commissies, waaronder een vacature voor de examencommissie interieurarchitectuur.

... lees verder

bni-scholingsdag #1 2018

08-03-2018

Woensdagmiddag 28 maart a.s. is de eerste bni-scholingsdag van dit jaar. De middag vindt plaats in Nieuwegein bij bni-partner ABB (Busch Jaeger).

Wat kun je verwachten?
Een middag met workshops die in het teken staan van domotica, hospitality en sustainability. Ook krijg je een rondleiding door de ruimtes waar deze onderwerpen inzichtelijk worden gemaakt.

... lees verder

AiNB en bni geven gezamenlijk een magazine uit

08-03-2018

De AiNB en bni gaan gezamenlijk een magazine over interieurarchitectuur maken. Het magazine biedt verdieping  op het vakgebied, maar ook inspiratie en opinie. De verschijningsdata zijn vier keer per jaar, waarvan twee nummers in het Nederlands zullen verschijnen en twee nummers in het Engels. Het eerste nummer verschijnt op 28 juni.

... lees verder

Beeldmateriaal gezocht

08-03-2018

In het kader van het 50-jarig jubileum van de bni wordt er op dit moment gewerkt aan een speciale uitgave waarin ook veel projecten uit de afgelopen 50 jaar zullen worden gepresenteerd. Deze uitgave komt tot stand dankzij een subsidie van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Heb je nog mooi beeldmateriaal van spraakmakende projecten of weet je waar bepaalde archieven of beeldmateriaal van oud leden zich bevinden, dan zouden we het geweldig vinden als je dit met ons deelt.

... lees verder

Brood en Spelen

22-02-2018

Op zoek naar kansrijke en innovatieve ideeën voor vernieuwing op het platteland. Dat is het doel van de ontwerpprijsvraag Brood en Spelen. Initiatiefnemers Floris Alkemade (Rijksbouwmeester) en Berno Strootman (Rijksadviseur voor het Landschap) roepen grondeigenaren in Noord-Brabant, Overijssel en Gelderland en ontwerpers op om gezamenlijk radicale, realistische en realiseerbare voorstellen uit te werken voor de grote opgaven waar het platteland voor staat.

... lees verder

Interieurarchitectentitel gehandhaafd

21-02-2018

Het ministerie van OCW heeft 21 februari laten weten dat de titelbescherming voor interieurarchitecten gehandhaafd blijft. Met deze beslissing komt een eind aan een aantal onzekere jaren voor interieurarchitecten. 

 

... lees verder

Rethinking the scope and boundaries of curating architecture

12-02-2018

Het Canadian Centre for Architecture (CCA) heeft een stageprogramma voor 9 maanden in Montreal in de aanbieding voor studenten en jonge professionals in de architectuur en ontwerpdisciplines, voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van redactioneel en curatoriaal werk in de architectuur. Reageren vóór 2 maart 2018.

... lees verder

Call for entries: Interieur Awards

12-02-2018

Objects & Spaces zijn de twee categorieën waarvoor inzendingen gedaan kunnen worden voor de Interieur Awards 2018 waar de winnende ontwerpen tijdens de Interieur Biennale in Kortijk van 18-22 oktober 2018 worden bekendgemaakt. De winnende ontwerpen (Spaces: a cutting-edge bar and restaurant concept; Objects: a new object that is relevant to the living environment) zullen tijdens de beurs worden uitgevoerd en de objecten zullen worden tentooongesteld.

... lees verder

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

08-02-2018

Bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zijn weer tal van mogelijkheden om je als interieurarchitect in je projecten of in je beroepspraktijk te ondersteunen. 

... lees verder

OBJECT Rotterdam 2018

08-02-2018

Van 9 t/m 11 februari vindt de beurs OBJECT Rotterdam plaats, met meer dan honderd ontwerpers op het snijvlak van design, kunst, architectuur en mode. Dit jaar is de beurs in het industriële  HAKA-gebouw, aan de rand van van het Vierhavensgebied. Een bezoek aan de Euromast is inbegrepen! 

... lees verder

Frame Lab: The Next Space

07-02-2018

21 en 22 februari vindt in de Westergasfabriek Amsterdam een tweedaags evenement plaats: Frame Lab. Op 21 februari wordt de Frame Award uitgereikt en verder zijn er lezingen, workshops, panels en exposities te volgen over de toekomst van ruimtelijk ontwerp. bni leden hebben via de netwerkapp informatie ontvangen over toegangskaarten met een korting van 50%.

... lees verder

Binnenhof Inside Out Design Contest

19-01-2018

Het Binnenhof wordt vanaf 2020 gerenoveerd. Deze wedstrijd is uitgezet om ervoor te zorgen dat het Binnenhof niet jaren achter witte steigerdoeken verborgen blijft, maar eerder een plek wordt waar je juist wél wil zijn tijdens de renovatie. Opdracht: Bedenk en verbeeld een creatief, veelzijdig visueel concept voor de openbare ruimte rondom het Binnenhof. Inschrijven kan tot 1 maart.

 

... lees verder

Drie interessante oproepen voor ontwerpers

19-01-2018

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft op het moment 3 interessante oproepen open staan voor ontwerpers: een Beurs Talentontwikkeling en twee open oproepen rondom vernieuwing onderwijs met als deadline 20 februari. De Beurs Talentwikkeling  kent één aanvraagronde per jaar, de deadline daarvoor is 28 februari 2018.

 

... lees verder

Intirio

16-01-2018

Van 28 januari - 31 januari is in Gent de 20ste editie van Intirio te bezoeken. Met deze keer ruimte aan exposanten met een gespecialiseerd projectaanbod, opgevat als een 'unfolded hotel room' in de Project Wall. bni leden krijgen apart een promocode voor gratis toegangskaarten toegestuurd.

... lees verder

Frame Lab, 21 en 22 februari

11-01-2018

21 februari 2018 wordt de Frame Award uitgereikt en daaraan gekoppeld wordt een tweedaags FrameLab georganiseerd met lezingen en workshops: The Next Space in de Westergasfabriek, Amsterdam. Frame Lab onderzoekt de toekomst van ruimte vanuit verschillende hoeken: Me, We, World and Wellness. bni-leden kunnen gebruik maken van een early bird korting van € 50 tot 21 januari.

... lees verder

Beyond sustainability

11-01-2018

Ronde tafel gesprek over hoe kantoren duurzaam kunnen worden ingericht. Met de volgende discussiepunten: Zijn er richtlijnen nodig? Is de branche klaar? Wat te doen met alle keurmerken? Is het kopen van een inrichting verouderd?Waar moet een aanbesteding daadwerkelijk aan voldoen om duurzaam te zijn en is het realistisch haalbaar?

... lees verder

Januari lezingen over (interieur)architectuur

09-01-2018

De komende maand wordt er weer heel veel georganiseerd op het gebied van architectuur, interieurarchitectuur, stedenbouw.

... lees verder