nieuws en projecten

Vacature interieur ontwerper

19-03-2019

Wegens zwangerschapsverlof met uitzicht op vaste aanstelling, vacature interieur ontwerper 

Houtwerk Hattem is een keuken en meubelmakerij; als Houtwerkers vervaardigen wij duurzame meubels en keukens van 100% Inlands hout.
Wij zoeken op kort termijn een (technisch) interieur ontwerper/ architect.

... lees verder

Design Icons in Amsterdam

08-03-2019

Op zoek naar vintage design? Design Icons is dit jaar groter dan ooit. 75 handelaren uit binnen- en buitenland komen samen tussen 6 en 7 april in De Kromhouthal. Een divers aanbod van interieurobjecten zal worden verkocht aan zowel de professional als het brede publiek: 

... lees verder

Oproep Estonian Association of Interior Architects

01-03-2019

Heb jij mogelijk interesse om deel te nemen aan een betaalde competitie voor het interior design concept van het leading shopping center in Tallinn? Stuur een email naar secretariaat@bni.nl en we sturen de invitatie toe. Deadline voor portfolio is 4 maart,  waarna er 6 deelnemers gekozen met deadline voor concept 30 april.

... lees verder

Stoffen in het interieur. Een handboek

26-02-2019

In dit boek deelt - bni-partner - Wilhelmine van Aerssen haar kennis en jarenlange ervaring in de fascinerende wereld van vezels en stoffen. De geschiedenis, het productieproces, verschillende soorten stoffen worden uitgebreid beschreven. Ook adviezen over het gebruik van stoffen in het interieur komen aan bod. Het is een praktisch naslagwerk

... lees verder

Het Nieuwe Instituut

26-02-2019

Het Nieuwe Instituut kondigt de opening aan van I See That I See What You Don't See, de Nederlandse bijdrage aan de XXII Triennale di Milano. In deze Triënnale onderzoekt curator Paola Antonelli met het thema Broken Nature: Design Takes on Human Survival, welke rol design kan spelen bij het herstellen van de relatie tussen de mens en zijn omgeving, in zowel natuurlijke als sociale ecosystemen. De Nederlandse bijdrage reageert op het overkoepelende thema van de Triënnale met een presentatie over onze relatie tot duisternis. Te zien: 1 maart tot 1 september.

... lees verder

WOTH - Wonderful Things

26-02-2019

WOTH het Wonderful Things Magazine verschijnt vier keer per jaar en is een magazine met bordevol inspiratie, uitgebreide interviews met creatieven uit de ontwerp-, interieur- en architectuurwereld. Voor bni-leden is 20% korting geregeld. De inlogcode ontvangen de bni-leden in een aparte mail.  

... lees verder

bni bike tour

26-02-2019

Op 28 maart pakken we de (OV)fiets voor de eerste bni bike tour.
We bezoeken 2 hotels en 1 flexwerk concept in Amsterdam en horen het verhaal achter het interieur.
Om 15.30 uur starten we in Hotel Jakarta.

... lees verder

Uitzoomen naar de toekomst via SFA

29-01-2019

7 februari 13.00 - 17.00 uur bij Frisse Blikken,  Grebbeberglaan 15 Utrecht

Wat heb je nodig om met vertrouwen te kunnen blijven werken, ook als de omstandigheden anders worden. Als gevolg van innovatie of andere marktfactoren of omdat jezelf andere doelen of wensen hebt. En hoe moet dat dan gefaciliteerd worden? Er zijn veel vragen die de SFA dit jaar op verschillende momenten in verschillende samenstellingen wil doornemen onder begeleiding van Frisse Blikken.  

Even uit het hier en nu, nadenken met vakgenoten over jezelf, je bureau en je toekomst. Meld je aan via info@sfa-architecten.nl o.v.v. Future Search 7 februari.

 

 

... lees verder

Brexit

29-01-2019

Zoals bekend is, verlaat het Verenigd Koninkrijk op 29 maart 2019 de Europese Unie. Over de uittreding wordt momenteel hard onderhandeld. Voor meer informatie over de actuele ontwikkelingen met betrekking tot economische gevolgen en voorbereiding op worse case scenario's verwijzen wij naar het Brexitloket. Het Brexitloket is het portaal voor ondernemers die met Brexit te maken krijgen. Het geeft antwoord op je vragen en helpt met het inventariseren van mogelijke problemen rondom Brexit. Het loket is een initiatief van de Rijksoverheid en haar uitvoerende organisaties.

... lees verder

BLAStprjis 2019 XS & XL

29-01-2019

De Bredase prijs voor landschap, architectuur en stedenbouw staat deze keer in het teken van kleine woninguitbreidingen en grootschalige plannen.

BLASt, het platform voor landschap, architectuur en stedenbouw in Breda, roept architecten, interieurarchitecten, ontwerpers, aannemers of opdrachtgevers op om hun beste plannen aan te melden voor de BLAStprijs. In 2019 wordt de prijs – de zogenaamde Bredase roede, een historische lengtemaat – uitgereikt in de categorieën beste kleine woninguitbreiding (XS) en beste grootschalige plan (XL).

 

... lees verder

OBJECT Rotterdam 2019

04-01-2019

Van 8 t/m 10 februari vindt de beurs OBJECT Rotterdam plaats, met meer dan honderd ontwerpers op het snijvlak van design, kunst, architectuur en mode. Dit jaar is de beurs in het industriële  HAKA-gebouw, aan de rand van van het Vierhavensgebied. Kom ook langs!

 

... lees verder

Frame Lab: Explore the next Space

04-01-2019

Het tweedaagse evenement voor interieurarchitecten waar je exposities bekijkt, workshops volgt en netwerkt vindt plaats op 20 en 21 februari in Amsterdam. Het complete programma vind je hier. Dit jaar ontvangen bni-leden weer 50% korting op het Frame Lab ticket. Mail voor de code naarsecretariaat@bni.nl 

Frame Lab onderzoekt de toekomst van ruimte vanuit verschillende hoeken: Intuitive Tech, Full Circle, The Co-Economy en Club Me

 

... lees verder