blog

Interieurarchitect als programmeur van de ruimte

We leven in een samenleving die steeds verder digitaliseert, wat heeft dat voor invloed op de ruimtelijke beleving? En op de rol van de interieurarchitect daarin? In deze blog neem ik je mee langs thema’s van deze tijd zoals smart homes, herbestemming en meer en kijken we hoe dit verder door zou kunnen spelen in de toekomst.

... lees verder

00 Reacties

Preuvenemint 2018 voorzien van gouden pissoir?

Zelden heb ik zo’n mooi publiek over het Vrijthof zien bewegen. Geheel in stijl at, dronk en flaneerde u over het fijn verlichte Maastrichtse plein, dat geheel ter ere van het jaarlijkse Preuvenemint in stijl was omgebouwd tot een ervaring die zelfs deze local zich in het buitenland deed wanen.

... lees verder

00 Reacties

Thuiswerken wordt het nieuwe “huis” werken

De kantorenwereld staat aan de vooravond van een nieuwe revolutie. Nu hippe bedrijven zoals uit bijvoorbeeld Amsterdam, Londen en Berlijn het nieuwe werken introduceren in hun kantoren, is het aan de vele kantoorleveranciers om producten te creëren die aan deze nieuwe vragen voldoen. 

... lees verder

00 Reacties

Wie wil er een goed advies?

Wat een flauwe vraag! Iedereen wil toch een goed advies?
Nou.... daar kun je je over verbazen! Er blijkt nogal wat verwarring te bestaan over wàt nou een goed advies is.

... lees verder

02 Reacties

interieurarchitectuur in de netwerksamenleving

Op woensdag 30 november j.l. was ik aanwezig bij de BNI-bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam; opzet en inhoud van de avond was de presentatie van een enquête en een debat over de toekomst van de interieurarchitect.

Voor de volledigheid; sinds 2012 ben ik geen lid meer ben van de BNI; na lang te hebben gewerkt op architecten-bureaus en als zelfstandige bestaat mijn werk de laatste 10-12 jaar uit research, schrijven en de voorbereiding van een promotie-traject. Mijn laatste initiatief binnen de BNI was de opzet van een werkgroep gericht op innovatie, daarnaast heb ik meermalen in INTERN geschreven over deze thematiek omdat ze mij ter harte gaat en m.i. tevens ons allen ter harte zou moeten gaan.

... lees verder

03 Reacties

Tijdloos?

'Het moet wel een tijdloos ontwerp zijn'.

Het is een veel gehoorde wens van opdrachtgevers. Logisch natuurlijk. Een organisatie die voor veel geld gaat bouwen of verbouwen wil niet over 3 jaar al uitgekeken zijn op de vormgeving en de kleuren.

 

... lees verder

00 Reacties

Zodra het een naam krijgt lijkt er commotie te onstaan…

... Blurring - de vergroeiing tussen retail en een vorm van horeca.

Eigenlijk besefte ik helemaal nog niet wat er aan de hand was - De dienstdoende ambtenaar bleef maar verwijzen naar de geldende voorschriften en de lichtrode kleur in zijn nek gaf aan dat het menens was.

... lees verder

00 Reacties

Gastblog: Het Leslie Paviljoen

Ooit een Hammond orgel horen brullen? Waarschijnlijk wel, aangezien dit instrument veelvuldig gebruikt wordt door rock- en jazzmuzikanten zoals Pink Floyd, James Brown, Deep Purple en door huidige Nederlandse acts zoals Orgel Vreten, DeWolff en Sven Hammond. 

... lees verder

00 Reacties

Stop being beige

“Beige, een prachtige aardetint die staat voor avonturiers en natuurliefhebbers. Een nude tint die past bij elk interieur en prachtig mengt met intense warme kleuren.” (bron: VTwonen)

Echt, probeer het maar eens, zoek op Google naar vakantiehuizen, bungalows of appartementen. …En het beeld kleurt spontaan beige.  

 

... lees verder

00 Reacties

Wat is architectuur nou eigenlijk?

Wat is architectuur nou eigenlijk, vroeg ik me vanmiddag af. Waar gáát het nou eigenlijk om?
Klinkt misschien wat vreemd uit de mond van iemand die al 32 jaar in het vak zit. Maar soms overkomt me dat gewoon. Zoals vanmiddag. Ik was bij een klein gezondheidscentrum, dat 10 jaar geleden gebouwd is. De eigenaren (huisartsen en apotheek) willen rigoureus verbouwen. Want…

 

... lees verder

00 Reacties

Blog #1:Wanneer heb je passie voor het interieur?

Interieurarchitectuur; best een omstreden woord. Wie mag zich wel interieurarchitect noemen en wie niet? Er zijn al hele discussies over gevoerd. Maar of je nou een titel hebt of een autodidact bent: waar het om draait is om passie voor interieur. Als je voldoet aan de volgende 5 criteria kan je zeker stellen dat jij passie hebt voor het interieur.

... lees verder

00 Reacties

Blog #2: De 7 valkuilen waar interieurarchitecten en ontwerpers intrappen

Creatieve professionals staan er om bekend dat ze erg gepassioneerd met hun werk bezig zijn. Zelfs in economische mindere tijden zijn zij zo verbonden met hun vakgebied, dat ze er alles aan zullen doen om te kunnen werken of die opdracht binnen te slepen.

... lees verder

00 Reacties

Blog #3: bni realisatie

De 6% regeling loopt af. Het 6%-tarief, dat tijdelijk was aangesteld bij het verbouwen van woningen, geldt nog voor werkzaamheden die afgerond worden in de periode van 1 maart 2013 tot 1 juli 2015. Echter dit betekent niet dat interieurarchitecten zich minder met de realisatie van projecten moeten bemoeien. Als ontwerper moet je betrokken zijn bij de uitvoering, als je jouw ontwerp het beste tot zijn recht wil laten komen.

... lees verder

00 Reacties

Gastblog #1: Communicatie door visualisatie

Iedere architect of ontwerper heeft het wel eens meegemaakt. Hoe overtuig ik een klant van mijn ontwerp? Hoe presenteer ik mijn visie als interieur architect? Wanneer woorden te kort schieten, kan een representatief beeld uitkomst bieden. Maar ja… architecten creëren nu eenmaal gebouwen en geen afbeeldingen. Toch?

... lees verder

00 Reacties

Blog #4: Wat moet je doen als je niet voldoende opdrachten hebt? 5 oplossingen.

Jij hebt enorme passie voor interieurarchitectuur, daarom heb je dit vak gekozen. Echter is een hoop talent hebben of een opleiding afronden soms niet genoeg om voldoende werk te hebben of opdrachten binnen te halen. Om dit te voorkomen is het van groot belang dat je jezelf blijft ontwikkelen, in je vakgebied en daarbuiten.

... lees verder

00 Reacties

Dutch Design Week in Shanghai 2015 — Creating Together

Om het verhaal achter het ontwerp van de tentoonstelling Creating Together te horen heb ik met de in Shanghai woonachtige architect Neville Mars afgesproken. Hij heeft o.a. het boek “THE CHINESE DREAM - a society under construction” geschreven. Heel toevallig heb ik dit boek in de boekenkast staan. Gekregen van een tevreden klant.

... lees verder

00 Reacties